3 gün, 3 kritik yasa tasarısı...

3 gün, 3 kritik yasa tasarısı...

Meclis Genel Kurulu, yeni bir uzatma kararı alınmazsa 31 Temmuz’a kadar çalışmalarına aralıksız devam edecek.

Genel Kurul'un önünde tartışmalı üç yasa tasarısı var. Bunlardan biri görüşmelerine başlanan sokak hayvanlarıyla ilgili olan tasarı.

Diğerleri ise 9. Yargı Paketi ve Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi... Üç teklifle ilgili hem muhalefetin hem sivil toplum örgütlerinin itirazları bulunuyor. Yargı paketinde kadının soyadı düzenlemesi eleştirilirken, eğitimciler de öğretmenlik yasasını yetersiz buluyor.

Açlık sınırı 20 bin 776 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun araştırmasına göre, temmuz ayında açlık sınırı bir önceki aya göre 202 lira daha artarak 20 bin 776 liraya, yoksulluk sınırı 62 bin 302 liraya yükseldi.

Türkiye'de asgari ücret 17 bin 2 lira.. En düşük emekli aylığı ise son düzenlemeyle 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılacak...

MESEM sorunu büyüyor: 1 yılda 10 çocuk işçi öldü

Ankara Çubuk’ta bir inşaatta stajyer olarak çalışan 15 yaşındaki Alperen Kocayavuz 6. kattan asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi.

Kısa adı MESEM olan Mesleki Eğitim Merkezleri'nde son 1 yılda yaşamını yitiren çocuk işçi sayısı 10’a çıktı.

Sözcü’den Taylan Gülkanat’ın haberine göre, Kocayavuz’un haftada bir gün okulda dört gün işletmede olması gerekirken haftada beş gün çalıştırıldığı, alması gereken haftalık ücreti bazen alamadığı belirlendi.

Borç krizinde tahsilat problemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin SGK borçlarının tahsili için verdiği talimatın ardından İBB borç ödemesi için başvuruda bulundu. AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "Bu yapıcı tutumdan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Türkiye gazetesinin haberine göre belediyelere , birikmiş borçlarının yeniden yapılandırılması ve taşınmaz devirleri suretiyle ödeme seçeneği sunulacak. Borcunu ödemeyen belediyeye haciz gidecek, isteyen belediye ise borcunu arazi olarak kapatabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, CHP’li Bozcaada Belediyesi'ne 'çevre kirliliğine neden olduğu' gerekçesiyle 1 milyon 161 bin lira idari para cezası verdi.

Büyük mükelleflere vergi takibi

Hazine ve Maliye Bakanlığı bazı büyük şirketlerin vergi ödemediğine dair haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre 2815 büyük mükellefin yüzde 27'sinde vergi incelemeleri sürüyor. Bu oranın artacağı belirtiliyor.

Sürekli zarar beyan eden mükelleflerden de 735'i inceleme altında.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek vergi düzenlemesiyle amacın çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almak olduğunu belirtti.

Kaynak: Kısa dalga

Çiğli Güncel  

Lütfen yorum yapınız. Mail adresiniz görünmeyecektir. * alanlar gereklidir.


Henüz yorum yazılmamış.